Konuşmacılar

Perihan İNCİ

TÜSİAD

Yönetim Kurulu Üyesi, Dijital Türkiye Yuvarlak Masa Başkanı, Endüstriyel Politikalar Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı, TÜSİAD SD2 Endüstriyel Dijital Dönüşüm Programı Komitesi Lideri

Geleceği Tasarlamak: Teknoloji ile Değişen Paradigmalar

2013-2016 yılları arasında YK Başkanlığı yaptığı İnci Holding A.Ş.’de, halen YK Üyesi olarak görev yapmaktadır. Eş zamanlı olarak Maxion-Jantaş A.Ş.’de YK Üyesi, kurucusu olduğu PBA İç ve Dış Tic. A.Ş. ve iştiraklerinde, YK Başkanıdır. Cevdet İnci Vakfı Mütevelli Heyet Daimi Üyesidir.

1996-2013 yılları arasında, ağırlıklı olarak otomotiv tedarik sanayinde faaliyet gösteren İnci Holding ve şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

1987-2008 yılları arasında aralıksız tekstil sektöründe çeşitli kademelerde yönetici olarak çalışmıştır.

Bulunduğu platformlarda Endüstri 4.0, dijitalleşme ve girişim projelerine destek veren Perihan İnci aynı zamanda Melek Yatırımcı belgesi sahibidir.

İki dönemdir YK üyesi olarak görev aldığı TÜSİAD yönetiminde Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanıdır. 2024 dönemi itibariyle TURKONFED YK ve Yürütme Kurulu üyesidir.Üyesi bulunduğu ESİAD ve TKYD yönetim kurullarında görev yapmıştır.Intenational Women Challenge (IWEC), TAİDER, GIF gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyeliği bulunmaktadır.

1999-2010 yılları arasında Belçika’nın Antalya Fahri Konsolosluk görevini yürüten Perihan İnci, 2010 yılında Belçika Krallığı tarafından “Chevalier de l’Ordre de la Couronne” nişanına layık görülmüştür.

2023 yılında Belçika’nın İzmir Fahri Konsolosu olarak tekrar atanmıştır.

Galatasaray Lisesi’nden 1982 yılında mezun olmuş, İ.Ü. Felsefe bölümünü 1986 yılında bitirmiştir. 2007 yılında Harvard Business School Advanced Management Programını (AMP) tamamlamıştır.

Bir kız ve bir erkek çocuk annesi Perihan İnci, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Mehmet KÜRÜMLÜOĞLU

Fraunhofer IAO

Dr.-Ing., İleri Sistem Mühendisliği Bölüm Başkanı

Innovation Insights – What’s Next? Advanced Systems Engineering and Industrial Metaverse

Mehmet Kürümlüoğlu, Stuttgart Üniversitesi’nden makine mühendisliği (Dipl.-Ing., Almanya’da yüksek lisans denkliği) diplomasına sahiptir.

1998 yılında, Stuttgart Üniversitesi İnsan Faktörleri ve Teknoloji Yönetimi Enstitüsü (IAT) bünyesinde araştırmacı ve proje yöneticisi olarak çalışmaya başladı. 2002 yılından bu yana Stuttgart’taki Fraunhofer Endüstriyel Mühendislik Enstitüsü’nde görev yapmaktadır.

‘‘Gelişmiş Sistem Mühendisliği’’ Araştırma Departmanı’nın ve Fraunhofer IAO PDM/PLM Danışmanlık Merkezi’nin başkanlığını yürütmektedir.

Uygulamalı Bilimler FOM Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Fakültesi ile Stuttgart Üniversitesi’nde Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) dersleri vermektedir. ‘‘PLM Professional’’ sertifika kursunun eğitmenliğini yapmaktadır.

100’den fazla ulusal ve uluslararası danışmanlık ve Ar-Ge projesinde edindiği güçlü deneyimlerle, Gelişmiş Sistem Mühendisliği, PLM sistemleri/Ar-Ge’de Dijitalleşme, Endüstri 4.0/Dijitalleşme/Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), Ar-Ge Yönetimi, inovasyon ve teknoloji yönetimi ve Ar-Ge strateji geliştirme gibi alanlarda uzmanlaşmıştır.

Başlıca otomotiv, makine/özel makine, bileşen üreticisi, beyaz eşya ve tıbbi teknolojiler olmak üzere çeşitli sektörlerde çalışmıştır.

Matthias BUES

Fraunhofer IAO

Dr.-Ing. Görsel Etkileşimli Teknolojiler Bölüm Başkanı

Creating Value with Advanced Systems Engineering and Visual Interaction

Matthias Bues, Stuttgart Üniversitesi’nden elektrik mühendisliği alanında (Yüksek Lisans denkliği) bir dereceye ve yine Stuttgart Üniversitesi’nden sanal gerçeklik uygulamaları için yüksek kaliteli gerçek zamanlı görselleştirme konusunda bir doktora derecesine sahiptir.

 

2001 yılından bu yana Fraunhofer IAO’da çalışmakta olup, 2009 yılında Görsel Etkileşimli Teknolojiler Grubu’nu kurmuş ve o zamandan beri bu grubun başkanlığını yürütmektedir. Uzmanlık alanları, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile bu teknolojilerin endüstriyel uygulamaları, görsel etkileşimli sistemler için yazılım mimarileri ve ekran teknolojisi gibi alanları kapsamaktadır. Otomotiv, havacılık ve telekomünikasyon gibi çeşitli sektörlerden, hem kamu fonları ile hem de sanayi sözleşmeleri ile yürütülen çok sayıda uluslararası araştırma ve geliştirme projesinde başarılı bir şekilde görev almış ve liderlik yapmıştır. Ayrıca, Fraunhofer IAO’daki Görsel Etkileşimli Teknolojiler Laboratuvarı’nın başkanlığını üstlenmektedir.

 

Matthias Bues, ulusal ve uluslararası konferanslarda düzenli olarak yayın yapmakta ve akademik topluluk içinde genel başkanlık ve araştırma alanındaki uluslararası konferansların program komitesi üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmaktadır. Sanal gerçeklik ve ekran teknolojileri alanında çeşitli patentlere sahip olup, Reutlingen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde de dersler vermektedir.

Süheyl BAYBALI

Innoway Danışmanlık

Yönetici Ortağı

Dijital ve Yeşil Dönüşümün Entegrasyonu: Sektörel Gelişmeler

Boğaziçi Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği alanında lisans derecesi aldıktan sonra, aynı alanda yüksek lisans derecesi alan Süheyl Baybali kariyerine FCA Türkiye’de başladı. 1989-2007 yılları arasında Nursanlar Grubu’nda Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptıktan sonra, 2007-2009 yılları arasında Dentas Ambalaj’da Genel Müdür olarak görev yaptı. 2010-2013 yılında FAW-China Distributor’ın Türkiye’deki  hissedarı oldu.

2006-2013 yılları arasında TAYSAD Denetleme Kurulu’nda aktif görevlerde bulunan Süheyl Baybalı, 2010-2013 yılları arasında Denetleme Kurulu Başkanlığı ve 2013-2020 yılları arasında TAYSAD Genel Koordinatör’ü olarak görev yaptı.

Şu anda Türk-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği’nin Başkan Yardımcısı ve Innoway Consulting Ltd. Şirketi’nin Yönetici Ortağı olarak çalışmalarını yürütmektedir.

Hasan KARSLIOĞLU

İTÜ, Sistem Global A.Ş.

Av. Doç. Dr., Kurucu Ortak

Yapay Zekanın Haksız Rekabet Hukuku Kapsamında Yarattığı Yeni Tartışmalar

Hasan Karslıoğlu, 2002 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2005 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Ticaret Hukuku alanında yüksek lisansını, 2015 yılında ise Özel Hukuk alanında doktorasını tamamlamıştır. Doktora tezinde anonim şirketlerde örtülü kâr dağıtımı konusunu ele alarak alanında uzmanlaşmıştır. Akademik kariyerine Kıbrıs Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak başlayan Karslıoğlu, 2014-2020 yılları arasında burada görev yapmıştır. 2020 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmakta ve ticaret hukuku ile Ar-Ge hukuku alanlarında dersler vermektedir.

Karslıoğlu, kongre ve sempozyumlarda aktif bir konuşmacı olup ticaret hukuku alanında birçok bildiri sunmuştur. Ticari sır hukuku, anonim şirketlerde genel kurul kararları ve şirket bölünmeleri gibi çeşitli ticaret hukuku konularında yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

Karslıoğlu ayrıca Sistem Global Danışmanlık A.Ş.’de Kurucu Ortak’tır.

Sertel ŞIRACI

Bahçeşehir Üniversitesi, Sistem Global A.Ş.

Av. Dr., Ortak

Yapay Zekanın Haksız Rekabet Hukuku Kapsamında Yarattığı Yeni Tartışmalar

Av. Sertel ŞIRACI, Sch-Legal Yönetici ortaklarındandır. 20 yıla yakın süredir bilişim, teknoloji, fikri ve sınai haklar alanında yerli ve yabancı müvekkillere dava ve

danışmanlık hizmeti vermektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yazılım Hukuku alanında yaptığı çalışması ile yüksek lisans programını tamamlamış ve Patent Hukuku alanında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Açıldığı dönemlerde Bahçeşehir Üniversitesi bilişim hukuku yüksek lisans programında Dijital Fikri Mülkiyet ve E-ticaret Hukuku Derslerini vermektedir. Legalmatic.net ve Wecover.io girişimlerinin kurucularındandır. Marka ve patent vekili olan Av. Sertel Şıracı, İstanbul Barosu Bilişim

Hukuku Komisyonu Önceki Dönem Başkanı, Açık Veri ve Teknoloji Derneği, E-ticaret ve İnternet Hukuku Derneği ve Veri Koruma Derneği Kurucu Üyesidir.